Raadhuis Dudok

Raadhuis Hilversum

Architectuurliefhebbers weten vanuit elke hoek van de wereld het bijzondere raadhuis van Dudok te vinden. De mooiste zalen en kamers kunnen tijdens een rondleiding bezocht worden, zoals de burgemeesterkamer en de trouwzaal. En het uitzicht vanaf de toren is spectaculair: zelfs de boten op de Loosdrechtse plassen zijn bij helder weer te zien!

In het Hilversumse raadhuis (1931), het wereldberoemde monument van Willem Marinus Dudok, is een tentoonstelling te zien over het Leven en Werk van deze architect. 
Dudok heeft als gemeentearchitect in de eerste helft van de vorige eeuw een groot stempel op Hilversum gedrukt. Niet alleen door zijn gebouwen, maar ook door zijn stedenbouwkundige plannen. 

Tijdens de rondleiding is er ook aandacht voor de restauratie van het raadhuis en het materiaalgebruik. Dudok liet bijvoorbeeld bijzondere bakstenen maken en ontwierp het interieur en de meubels. het Dudok Architectuur Centrum bevindt zich onderin het raadhuis aan de binnenplaats, Dudokpark 1 te Hilversum. 

Woensdag tot en met zondag kun je mee met een rondleiding door het Raadhuis. Een rondleiding is inclusief torenbeklimming (als het weer het toelaat) en duurt ongeveer 1,5 uur. Reserveren is niet nodig. 

Locatie

Neem alvast een kijkje

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de uitmail