Hilversum

Welkom in Hilversum, de mediastad van Nederland! Dit is dé plek waar het gebeurt: radio, televisie, creatieve concepten en technologische ontwikkelingen. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Hilversum is een stad van verrassingen, midden in de Gooise natuur. Met concept stores en ambachtelijke bakkers, wereldwijd bekende musea en architectonische hoogstandjes. Dit is een stad die leeft. Hilversum is Live. Beleef het mee!

Plan je bezoek

Uit met kids

oktober | diverse locaties

De herfstvakantie komt er weer aan! De blaadjes vallen van de bomen, overal staan paddenstoelen en de eikeltjes liggen voor het oprapen. In Hilversum en omstreken is genoeg te doen! Wat ga jij deze vakantie ontdekken?

bekijk onze tips

Media Mile

vanaf 20 oktober | VVV kantoor of Beeld en Geluid

De Media Mile is een wandeling van anderhalve kilometer. Je loopt in ongeveer een half uur van het station naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark. Onderweg kom je meer te weten over de omroepgeschiedenis van Nederland. Je kunt de route ook in omgekeerde volgorde lopen. Leuk voor jong en oud!

bekijk de media mile

Ontdek Hilversum

Unieke architectuur

Stap in de bijzondere wereld van de architecten Dudok, Duiker en Cuypers en ontdek hoe zij Hilversum hebben gevormd. Van het monumentale Raadhuis tot de Vituskerk en de Bloemenbuurt en meer.

Ongekende natuur

Hilversum wordt omgeven door groen. Naast de prachtige bossen en heide buiten de stad vind je ook heerlijke parken en tuinen binnen de stad. Om te fietsen, te wandelen of gewoonweg te ontspannen.

Mediastad van Nederland

Hilversum staat bekend als de mediastad van Nederland. Ontdek de rijke omroepgeschiedenis en ervaar het mediagevoel in het Mediapark en de Beeld en Geluid Experience of loop de interactieve Media Mile!

Shoppen in Hilversum

Het Centrum

Bezoek het centrum! Gezellige pleinen en terrasjes en een ruim winkelaanbod van internationale retailers en lokale ondernemers. Dit is het kloppende winkelhart van Hilversum. Is het weer wat minder? Dan kun je terecht bij het Hilvertshof en de Gooische Brink. Hier kun je heerlijk overdekt winkelen. Kom je ook een dagje shoppen?

De Markt

Iedere woensdag en zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur kun je genieten van verse en lokale producten op de Hilversumse markt! Hier vind je alles, van kleding en bloemen tot noten en brood. Kom langs en proef de sfeer!

De Gijsbrecht

Kom winkelen in Hilversum Zuid! De Gijsbrecht van Amstelstraat is een gezellige winkelstraat met meer dan 100 kleine, lokale ondernemers. Een echte buurtstraat, met een fijne sfeer. Zie, proef en ervaar!