Hilversum

Hilversum is dé mediastad van Nederland. Dit is de plek waar de Nederlandse omroepgeschiedenis begon. Hilversum is een stad van makers. Decorbouwers, architecten, ontwerpers, webbouwers, podcasters, showmasters en ondernemers. Die grenzen verleggen. Daar staan we internationaal om bekend. Hilversum is een stad van verrassingen, midden in de Gooise natuur. Met concept stores en ambachtelijke bakkers, wereldwijd bekende musea en architectonische hoogstandjes. Dit is een stad die leeft. Hilversum is Live. Beleef het mee!

Plan je bezoek

Hilversum Actief

zondag 22 september | marktplein

Hilversum Actief is een feestdag van de sport, cultuur en muziek! Het maakt niet uit of je nu jong en oud bent, want er is voor iedereen wat te doen. Tijdens Hilversum Actief kunnen inwoners zien en beleven wat de sportaanbod en vrije tijds aanbod is binnen hun gemeente. Als je altijd al iets nieuws hebt willen doen dan is Hilversum Actief de uitgewezen mogelijkheid om verder te kijken.

lees meer

LIVE Bootcamp - Wegens succes verlengd!

30 september t/m 28 oktober | stationsplein

Dit najaar kan je elke maandag meedoen aan een bootcamp op het grasveld voor het station van Hilversum! De bootcamp duurt van 18:00 tot 19:00 uur en is voor alle niveaus. Meedoen is gratis en iedereen vanaf 16 jaar is welkom. De bootcamps worden georganiseerd in samenwerking met de Grossierderij.

lees meer

Ontdek Hilversum

Unieke architectuur

Stap in de bijzondere wereld van de architecten Dudok, Duiker en Cuypers en ontdek hoe zij Hilversum hebben gevormd. Van het monumentale Raadhuis tot de Vituskerk en de Bloemenbuurt en meer.

Ongekende natuur

Hilversum wordt omgeven door groen. Naast de prachtige bossen en heide buiten de stad vind je ook heerlijke parken en tuinen binnen de stad. Om te fietsen, te wandelen of gewoonweg te ontspannen.

Mediastad van Nederland

Hilversum staat bekend als de mediastad van Nederland. Ontdek de rijke omroepgeschiedenis en ervaar het mediagevoel in het Mediapark en de Beeld en Geluid Experience of loop de interactieve Media Mile!