Hilversum

Welkom in Hilversum, de mediastad van Nederland! Dit is dé plek waar het gebeurt: radio, televisie, creatieve concepten en technologische ontwikkelingen. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Hilversum is een stad van verrassingen, midden in de Gooise natuur. Met concept stores en ambachtelijke bakkers, wereldwijd bekende musea en architectonische hoogstandjes. Dit is een stad die leeft. Hilversum is Live. Beleef het mee!

Plan je bezoek

Impact coronavirus

De huidige ontwikkelingen omtrent het Coronavirus hebben grote impact op onze stad. Allereerst willen wij onze betrokkenheid uitspreken naar alle bedrijven en personen die daar nu en in de komende periode de gevolgen van ondervinden.

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus zijn in de regio Gooi & Vecht de musea, theaters, poppodia en filmtheaters tot 1 juni gesloten. Ook het merendeel van de evenementen is afgelast. Kijk voor meer informatie op de website van de desbetreffende organisatie. 

Voor vragen en actueel nieuws: kijk op rijksoverheid.nl of de website van het RIVM

 

Corona-blog:

Samen zijn we Hilversum

Via dit blog geven wij een positief overzicht van alle mooie initiatieven die momenteel in Hilversum ontstaan naar aanleiding van het coronavirus. Welke fijne dingen kun je nog wél doen in de stad? Hoe blijf je cultureel up to date, hoe blijf je fit, hoe houd je het thuiswerken zo aangenaam mogelijk ennuh...hoe entertain je die kids nou eigenlijk?!

lees meer

Hilversum herdenkt

Aangepast programma

Voor de Nationale Herdenking en de Nationale Viering van de Bevrijding op 4 en 5 mei wordt een vorm ontwikkeld die past bij de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij ons nu bevinden. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei stelt de komende weken een passend programma op. Datzelfde doen we voor de geplande Hilversumse activiteiten. 

lees meer

Media Mile

Stadswandeling over de omroepgeschiedenis van Nederland 

De Media Mile is een wandeling van anderhalve kilometer. Je loopt in ongeveer een half uur van het station naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark. Onderweg kom je meer te weten over de omroepgeschiedenis van Nederland. Je kunt de route ook in omgekeerde volgorde lopen. Leuk voor jong en oud!

bekijk de media mile

Ontdek Hilversum

Unieke architectuur

Stap in de bijzondere wereld van de architecten Dudok, Duiker en Cuypers en ontdek hoe zij Hilversum hebben gevormd. Van het monumentale Raadhuis tot de Vituskerk en de Bloemenbuurt en meer.

Ongekende natuur

Hilversum wordt omgeven door groen. Naast de prachtige bossen en heide buiten de stad vind je ook heerlijke parken en tuinen binnen de stad. Om te fietsen, te wandelen of gewoonweg te ontspannen.

Mediastad van Nederland

Hilversum staat bekend als de mediastad van Nederland. Ontdek de rijke omroepgeschiedenis en ervaar het mediagevoel in het Mediapark en de Beeld en Geluid Experience of loop de interactieve Media Mile!