Hilversum

Welkom in Hilversum, de mediastad van Nederland! Dit is dé plek waar het gebeurt: radio, televisie, creatieve concepten en technologische ontwikkelingen. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Hilversum is een stad van verrassingen, midden in de Gooise natuur. Met concept stores en ambachtelijke bakkers, wereldwijd bekende musea en architectonische hoogstandjes. Dit is een stad die leeft. Hilversum is Live. Beleef het mee!

Plan je bezoek

Rainbow Week

9 t/m 16 oktober

Van 9 t/m 16 oktober organiseert Hilversum de Rainbow Week. Een week in het teken van inclusiviteit en diversiteit. Hilversum binnenstad krijgt een regenboogtintje om aan te tonen dat iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geaardheid en afkomst, welkom is. 

check het programma

Dudok & Historie route

Ontdek Hilversum te voet!

Kom meer te weten over de bijzondere bouwstijl van architect Dudok en de geschiedenis van Hilversum via de gloednieuwe wandelroutes die vanaf 8 september verkrijgbaar zijn in de LiveHilversum brandstore!

Haal de gloednieuwe wandelroutes op bij de LiveHilversum brandstore (VVV) op het Stationsplein en bij het Dudok Architectuur Centrum voor €1,95. Voor meer informatie kijk je op livehilversum.nl. De routes zijn ook verkrijgbaar in het Engels.

Tim Kliphuis: The Five Elements, wereldpremière!

Za 26 september

Wereldpremière en cd-release! The Five Elements: een Hilversumse compositie van violist Tim Kliphuis. Met zijn 11 musici (gitaar, strijkers, blazers, piano) biedt hij een nieuw perspectief, geboren uit de huidige crisis. De elementen Aarde, Lucht, Water en Vuur stellen muzikale vragen over hoe wij met de aarde omgaan. Het vijfde element, Quintessens, kijkt hoopvol vooruit. Filmische muziek voor deze tijd.
 

lees meer

Drive-in bioscoop

3 t/m 11 oktober | Media Park

Vanuit je eigen auto kijken naar de mooiste films en documentaires op het witte doek? Dat kan! Van 3 tot en met 11 oktober tovert Dutch Media Week, in samenwerking met Filmtheater Hilversum, het parkeerdek van het Media Park om tot heuse drive-in bioscoop. Van klassiekers als Grease en kaskrakers als Once upon a time in Hollywood tot voorpremières als The Singing Club en de grappigste kattenfilmpjes tijdens CatVideoFest. 

lees meer

De Kwekerij

Dé nieuwe groene hotspot

De Kwekerij Hilversum, het nieuwe tijdelijke stadspark op het Stationsplein. Een nieuwe groene hotspot midden in het centrum voor iedereen! Wacht op een bankje in de zon op de trein of op je afspraak. Bekijk het groen in de kweekbakken. En vanaf begin augustus spreek je hier ook af voor een kop koffie, een potje jeu de boules of om je te laten inspireren over duurzame producten. Koffiebar Stek, Bar des Boules en de duurzame concept store Lokaal komen eraan!

meer over de Kwekerij

Ontdek Hilversum

Unieke architectuur

Stap in de bijzondere wereld van de architecten Dudok, Duiker en Cuypers en ontdek hoe zij Hilversum hebben gevormd. Van het monumentale Raadhuis tot de Vituskerk en de Bloemenbuurt en meer.

Ongekende natuur

Hilversum wordt omgeven door groen. Naast de prachtige bossen en heide buiten de stad vind je ook heerlijke parken en tuinen binnen de stad. Om te fietsen, te wandelen of gewoonweg te ontspannen.

Mediastad van Nederland

Hilversum staat bekend als de mediastad van Nederland. Ontdek de rijke omroepgeschiedenis en ervaar het mediagevoel in het Mediapark en de Beeld en Geluid Experience of loop de interactieve Media Mile!