Hilversum

Welkom in Hilversum, de mediastad van Nederland! Dit is dé plek waar het gebeurt: radio, televisie, creatieve concepten en technologische ontwikkelingen. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Hilversum is een stad van verrassingen, midden in de Gooise natuur. Met concept stores en ambachtelijke bakkers, wereldwijd bekende musea en architectonische hoogstandjes. Dit is een stad die leeft. Hilversum is Live. Beleef het mee!

Plan je bezoek

We Live Here

Steven Kazan

“Voor mij is Hilversum lekker centraal. Ik treed op door heel het land dus hier wonen is wel echt fijn voor het reizen. Maar vooral de natuur om Hilversum heen is te gek. Lekker de bossen in fietsen, of de hei op. Naar het vliegveldje fietsen en dan vliegtuigen kijken. Ik vind het gewoon echt een leuke stad. Prettige mensen ook, Hilversum heeft alles én alles is ook makkelijk te bereiken.” 

lees hier het interview met Steven

Zilveren Camera

t/m 22 maart | Museum Hilversum

Ontdek de expositie Zilveren Camera met de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen en de meest indrukwekkende foto´s en verhalen van over de hele wereld. Baanbrekend, rauw, verrassend, vertederend, kippenvel!

lees meer over de Zilveren Camera

Hilversum viert vrijheid

Op 5 mei 2020 wordt in Nederland gevierd dat het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd van de Tweede Wereldoorlog. Ook in Hilversum wordt uitgebreid stilgestaan en door jong en oud gevierd dat er 75 jaar in vrijheid geleefd wordt. We doen dit op vele plekken in de stad. In buurten, scholen, kerken, winkels, bioscopen, het raadhuis, musea, theaters en op straat.

lees meer over het programma

Media Mile

Stadswandeling over de omroepgeschiedenis van Nederland 

De Media Mile is een wandeling van anderhalve kilometer. Je loopt in ongeveer een half uur van het station naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark. Onderweg kom je meer te weten over de omroepgeschiedenis van Nederland. Je kunt de route ook in omgekeerde volgorde lopen. Leuk voor jong en oud!

bekijk de media mile

Ontdek Hilversum

Unieke architectuur

Stap in de bijzondere wereld van de architecten Dudok, Duiker en Cuypers en ontdek hoe zij Hilversum hebben gevormd. Van het monumentale Raadhuis tot de Vituskerk en de Bloemenbuurt en meer.

Ongekende natuur

Hilversum wordt omgeven door groen. Naast de prachtige bossen en heide buiten de stad vind je ook heerlijke parken en tuinen binnen de stad. Om te fietsen, te wandelen of gewoonweg te ontspannen.

Mediastad van Nederland

Hilversum staat bekend als de mediastad van Nederland. Ontdek de rijke omroepgeschiedenis en ervaar het mediagevoel in het Mediapark en de Beeld en Geluid Experience of loop de interactieve Media Mile!