Hilversum

Welkom in Hilversum, de mediastad van Nederland! Dit is dé plek waar het gebeurt: radio, televisie, creatieve concepten en technologische ontwikkelingen. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Hilversum is een stad van verrassingen, midden in de Gooise natuur. Met concept stores en ambachtelijke bakkers, wereldwijd bekende musea en architectonische hoogstandjes. Dit is een stad die leeft. Hilversum is Live. Beleef het mee!

Plan je bezoek

Hilversum gaat weer live!

Check wat er weer kan

Ja, je leest het goed: Hilversum gaat weer live! De afgelopen weken is er druk overlegd, gemeten en uitgetest om je binnen de anderhalve meter veilig te kunnen begroeten. En het is gelukt; met aanpassingen kan Hilversum vanaf 1 juni weer naar het museum, het terras, uit eten in een restaurant en weer naar de film. Met verhalen, vlogs en foto’s houden wij je de komende tijd op de hoogte van de leukste terrassen en restaurants, de mooiste musea, de tofste events en meer hier in de stad en net er buiten. Hilversum gaat weer live!

lees meer

Support Your Locals

Local tips 

Je hebt het vast al gezien: #supportyourlocals. Van het kopen van je fles wijn bij Mijn Hemel tot het afhalen van een heerlijke salade bij Vers Saladebar of je bestelling van de wereldberoemde kippeling bij Floor Poelier; met al jouw lokale aankopen help jij de Hilversumse ondernemers. Daarvoor zijn ze jou heel dankbaar! Check hier onze leukste local shoptips per winkelgebied!

lees meer

Corona-blog:

Samen zijn we Hilversum

Welke fijne dingen kun je nog wél doen in de stad? Hoe blijf je cultureel up to date, hoe help je onze lokale ondernemers, hoe gaat het met bekende en minder bekende Hilversummers en wat gebeurt er momenteel ‘behind the scenes’.  In dit blog geven wij een positief antwoord op al deze vragen en meer.

lees meer

Face It

1 juni- 12 juli | Museum Hilversum 

William Rutten fotografeerde 75 spraakmakende mediamannen, waaronder Youp van ‘t Hek, Geert Wilders, Rob de Nijs, Matthijs van Nieuwkerk, Herman van Veen, Martien Meiland en André van Duin. Levensgroot en levensecht staren zij terug naar jou. Tickets vooraf reserveren via de website van Museum Hilversum

lees verder

Promoteam

Heb jij ze al gezien? Het promoteam die de straten van Hilversum veilig houdt! Zij zorgen (op een sympathieke manier) ervoor dat iedereen aan de goede kant van de straat loopt en 1,5 meter afstand houdt. En als zij er even niet zijn, dan doet de straat-graffiti het werk voor ze! Die spot je onder anderen in het centru en op de Gijsbrecht.

 

Ontdek Hilversum

Unieke architectuur

Stap in de bijzondere wereld van de architecten Dudok, Duiker en Cuypers en ontdek hoe zij Hilversum hebben gevormd. Van het monumentale Raadhuis tot de Vituskerk en de Bloemenbuurt en meer.

Ongekende natuur

Hilversum wordt omgeven door groen. Naast de prachtige bossen en heide buiten de stad vind je ook heerlijke parken en tuinen binnen de stad. Om te fietsen, te wandelen of gewoonweg te ontspannen.

Mediastad van Nederland

Hilversum staat bekend als de mediastad van Nederland. Ontdek de rijke omroepgeschiedenis en ervaar het mediagevoel in het Mediapark en de Beeld en Geluid Experience of loop de interactieve Media Mile!